Sute de elevi au obținut note mai mici la contestații. Unii s-au trezit cu examenul picat

105

Sute de liceeni care după examenul de bacalaureat au contestat notele obţinute la unele dintre probe şi au formulat contestaţii s-au ales cu notele micșorate, deși au sperat că vor obține unele mai mari. Așa se face că unii care trecuseră inițial de nota 5 la una sau alta dintre materii s-au trezit cu examenul picat, coborând sub pragul minim.

În urma contestațiilor depuse, din cele 1200 de solicitări de recorectare, în cazul a 380 nota primită a fost mai mică decât cea inițială. cea mai mare scădere a fost de 1,85,, a declarat, pentru Realitatea Oltului, Felicia Man, inspector general al IȘJ Olt.

24 de liceeni care trecuseră inițial de examenu de maturitate au fost declarați respinși după recorectarea lucrărilor ale căror note le contestaseră. Ei vor putea să susțină examenul, fără plata unei taxe, luna viitoare, când se desfășoară sesiunea de toamnă a examenului de maturitate.

La polul opus s-au aflat 766 de liceeni care în urma recorectării lucrărilor  ale căror note îi nemulțumeau au obținut nota mai mari. Pentru doi dintre aceștia, punctajul primit la recorectare a fost maxim, pentru 53 a fost suficient cât să-i ajute să treacă examenul.