Sute de elevi analfabeți din Olt vor intra la liceu. Află de unde provin cei mai slab pregătiți viitori liceeni

246

Numărul locurilor în liceele din Olt este mai mare decât cel al absolvenților de gimnaziu care au media de admitere peste cinci. Astfel, aproape 350 de locuri vor fi ocupate de acești elevi.

Cei aproape 350 de absolvenţi de clasa a VIII-a vor deveni liceeni fără să fi reușit să obțină la Evaluarea Națională minim nota cinci la cele două probe. Unii dintre ei vor obține medie de admitere cinci ca urmare a mediei de absolvire a învățământului gimnazial cu mult mai mare decât ar fi fost normală.
Potrivit statisticilor oficiale, doi din trei astfel de elevi, au medii de admitere cuprinse între 4,99 şi 4, iar restul chiar mai mici, iar alţi 15 cu medii cuprinse între 2,99 şi 2. Aceleași date arată că, la nivel județean, deținătorii a două  la admitere sunt  ale unor elevi de la o școală din Scornicești care, nici măcar datorită mediilor din anii de școală generală, nu reușesc să treacă de media de admitere doi.

Repartizarea computerizată a absolvenților de învățământ gimnazial în licee va avea loc miercuri, pe 12 iulie, urmând ca o zi mai târziu să se afișeze listele cu absolvenții repartizați. Acestea vor fi afișate la școlile de unde provin viitorii liceeni.

Înscrierea va avea loc în perioada 13-17 iulie, când cei repartizați își vor depune dosarele la unitățile de învățământ preuniversitar la care au fost repartizați.

La nivelul Județului Olt, 78,92% dintre absolvenții de gimnaziu care au susținut Evaluarea Națională au reușit să obțină minim media cinci.

Media de la Evaluarea Națională are o pondere de 80% în calcularea mediei de admitere în învățământul preuniversitar.