Oltul, iarăși sub zodia caniculei

61

Un nou val de caniculă se abate peste zona de sud a țării, afectând și județul Olt. Potrivit meteorologilor, mercurul va urca astăzi și mâine la peste 35 de grade Celsius.

Administraţiei Naţionale de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de caniculă pentru zilele de luni și marți. Potrivit meteorologilor, valul de căldură va cuprinde vestul și sudul țării, ar disconfortul termic se va accentua în vest şi local în sudul şi centrul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi, iar în unele zone îl va depăşi uşor.

Meteorologii susțin că, luni, temperaturile maxime vor fi între 33 şi 36 de grade, mai ridicate – spre 37-38 de grade – în Banat, sudul Crişanei şi în vestul Olteniei, iar marţi valorile termice vor fi cuprinse între 34 şi 37 de grade, izolat mai ridicate, în jurul a 38 de grade, în Banat şi în vestul Olteniei. În timpul nopţii, temperaturile vor depăşi 20 de grade. În jumătatea de nord-vest a ţării, luni şi marţi vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.

Miercuri disconfortul termic se va menţine ridicat în regiunile sudice şi sud-estice, iar în restul ţării va fi instabilitate atmosferică.