CJ Olt a dat undă verde pentru drumul expres Craiova –Slatina-Pitești

952

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a semnat, astăzi, Certificatul de Urbanism solicitat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în vederea realizării drumului expres Craiova-Slatina-Pitești. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va solicita, după obținerea tuturor avizelor necesare de la instituțiile abilitate, și autorizația de construire a drumului expres, ale căror lucrări ar putea începe până la finele anului.

Solicitarea avizului pentru Certificatul de Urbanism de la CJ olt vine la doar câteva zile de la momentul în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a trimis către SEAP anunțurile de participare pentru procedurile de achiziție publică destinate proiectării și execuției celor patru tronsoane ale acestei investiții extrem de importante. Potrivit anunțului, valoarea întregului proiect, cu o lungime de 121,115 km, se ridică la aproximativ 820 de milioane de euro.

Județul Olt va fi traversat dedouă din cele patru tronsoane ale acestui drum. Tronsonul 2 va traversa localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina, air tronsonul 3 va trece pe raza localităților Valea Mare, Priseaca, Scornicesti, Optași, Tatulești, Colonești.

Potrivit proiectului, dumul expres Craiova – Pitești va presupune traversarea Oltului în zona situate între barajul de la Slătioara și podul feroviar și va presupune realizarea șoselelor ocolitoare pentru Balș și Slatina. El va asigura legătura dintre zona Sud – Vest a României cu Coridorul IV Pan European.