APIA Olt eliberează adeverințe pentru credite agricole

217

Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură olt demarează, începând de mâine, eliberarea adeverințelor necesare fermierilor care doresc să acceseze credite. pe baza lor, fermierii pot obține credite de la bănci până la nivelul a 80% din cuantumul subvențiilor

,,Angajații instituției sunt pregătiți să elibereze adeverințele necesare fermierilor în vederea accesării de credite pentru agricultură. Acțiunea va demara mâine. Pe baza acestor adeverințe, fermierii pot obține credite de la bănci până l nivelul a 80% din valoarea subvenției pe care urmează să o primească de la APIA,, a declarat, pentru Realitatea Oltului, Doru Neacșu, director adj. APIA Olt.

Adeverințele se eliberează  fermierilor beneficiarii pentru toate schemelor de plată gestionate de APIA în acest an. Potrivit reprezentanților instituției este vorba atât schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, pentru bune practici agricole cât și pentru măsurile de climă şi mediu.

Prin intermediul acestor adeverințe, fermierii olteni care doresc să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor din agricultură pot demonstra că urmează să primească o anume sumă de bani, indiferent dacă obține sau nu profit din exploatare.

În documentul eliberat de APIA se specifică, pe lângă alte informații, și suprafaţa pentru care se va face plată.