Un argeşean, acuzat că a spionat o importantă bază militară pentru o grupare teroristă

71

Argeşeanu Cătălin Bălan, arestat preventiv de magistraţii Curţşii de Apel Piteşti, la solicitarea DIICOT Piteşti, pentru aderarea la o organizaţie teroristă, ar fi transmis juhadiştilor date despre un important obiectiv militar din ţara noastră. Informaţia apare în motivarea sentinţei date în acest caz de către judecători.

Potrivit descrierii făcute obiectivului şi a datelor referitoare la căile de acces şi a împrejmuirii ar putea fi vorba de baza de la Mihail Kogâlniceanu sau baza NATO de la Deveselu. Datele ar fi fost culese cu ocazia mai multor deplasări făcute în zonă, susţin procurorii DIICOT.

Acuzaţiile aduse de procurori au fost negate de argeşean, atunci când a fost adus la Curtea de Apel Piteşti. Întrebat de ziarişti dacă recunoaşte acuzaţiile, acesta a negat, precizând că a fost ,,băgat într-o cacialma,, pusă la cale de un iordanian. El a negat şi că ar fi fost vreodată în preajma unei importante baze militare.

Cătălin Bălan este suspectat de procurori că a promovat mesaje de susţinere a grupării teroriste DAESH, prin mai multe conturi de pe o reţea de socializare, postând şi distribuind fotografii şi imagini cu atacurile organizate şi revendicate de aceasta, dar şi cu şi execuţii, prin decapitare şi împuşcare.

Reţeaua teroristă pentru care argeşeanul acuzat de terorism ar fi lucrat este responsabilă de atentatele din 2015 de la Bataclan.