O tânără a murit, ignorată de medici

179

 

Incidentul s-a petrecut la spitalul din Bârlad. Fata, în vârstă de 18 ani, ajunsese la același spital cu două săptămâni în urmă, acuzând dureri puternice de cap, dar medicii i-au spus că se alintă și au trimis-o acasă. În urma necropsiei, s-a depistat că tânăra avea o tumoră pe creier.

Rudele fetei, aflate în stare de șoc, dau vina pe medici. Cu două săptămâni înainte să moară, fata se prezentase la spital, împreună cu prietenul ei, dar medicii i-au spus că se alintă și au trimis-o acasă, după ce i-au prescris un tratament cu vitamina C, pastile anti-răceală și un antibiotic.

Doctorul Gabriela Dăniș, directorul medical al spitalului de Urgență Bârlad a declarat: “Decesul s-a înregistrat la 1.30. În tot acest timp s-au facut manevrele de specialitate. Nu își reproșează nimeni nimic. A fost un caz de urgență maximă. S-a procedat conform protocolului.”

Părinții și rudele fetei, sunt însă de o cu totul altă părere. “Voi face plângere mai departe. Pentru că vor păți și alți copii ca mine. Nu se poate. Eu am crescut-o dintr-o bucațică si medicii își bat joc. Trebuiau să îmi spună să merg mai departe că e foarte bolnavă și ei i-au spus că te alinți.” , a declarat Nicoleta Ciobanu, mama fetei decedate.

Cazul morții pacientei de 18 ani la Spitalul de Urgență Bârlad a ajuns subiect de anchetă pentru conducerea unității medicale și a Poliției, după ce parinții tinerei au acuzat cadrele medicale că fiica lor ar fi fost tratată cu superficialitate în spital.

Cercetarile în acest caz au fost declanșate de o sesizare facută la Poliție de către un medic de la Compartimentul de Primiri Urgente (CPU), în urma înregistrării decesului tinerei, la spitalul din Bârlad și va fi anchetat drept omor din culpă.

Anterior, fata de 18 ani a fost gasită în stop cardio-respirator de către un echipaj de la Serviciul de Ambulanță la locuința prietenului său din Bârlad. Transportată la spital, tânara a murit în scurt timp, fară a mai putea fi salvată. În urma efectuării autopsiei, medicul legist a stabilit drept cauza a decesului o tumoră în zona trunchiului cerebral.