Începe vânzarea a sute de bilete de tratament pentru vârstnici

147

Pensionarii care au solicitat bilete de tratament pentru seria a X-a sunt aşteptaţi să achite sau să ridice gratuit tichetele, până pe 19 iulie. Prezentarea în staţiune pentru acestea este prevăzută pentru intervalul 26-29 iulie 2017.

Casa Naţională de Pensii a alocat în sistem informatic pentru pensionarii din județul Olt, care au depus cereri pentru această serie, nu mai puţin de 237 de bilete. Cei îndreptățiți se pot prezenta începând de luni, 10 iulie, în zilele de luni şi miercuri, la sediul instituției pentru a le ridica. Biletele de tratament din seria a X-a neridicate până în data de 19 iulie, inclusiv, vor fi considerate disponibile urmând a fi afişate pe site-ul şi la sediul instituţiei în data de 21 iulie  şi distribuite în data de 24 iulie persoanelor care se vor prezenta la ghişeu. În această serie, pensionarilor din județ le-au fost puse la dispoziție 237 de bilete după cum urmează: Olăneşti (38 de locuri), Govora (24 bilete), Felix (22 de locuri), Căciulata (21 de bilete), Covasna (20 de locuri), Herculane (19 locuri), Călimăneşti (18 locuri), Tuşnad (9 locuri), Amara şi Eforie Nord (câte opt locuri), Buziaş (şapte bilete), Bala, Saturn, Slănic Moldova şi Vatra Dornei, câte şase bilete, Mangalia (cinci bilete), Techirghiol (patru bilete), Geoagiu, Moneasa, Pucioasa, Sinaia şi Slănic Prahova, câte două bilete.

Cei interesați de obținerea unui bilet de odihnă și tratament într-una din stațiunile cu care Casa națională de Pensii are încheiat contract trebuie să depună la CJP Olt o cerere-tip și copie a actului de identitate.

Cererile se preiau în aplicaţia informatică pusă la dispoziţie de către Casa Naţională de Pensii Publice şi sunt repartizate în urma unui punctaj pentru fiecare solicitant, stabilit pe baza unor criterii specifice.

Listele cu beneficiari se afişează la sediul şi pe site-ul instituţiei. Biletele rămase nevalorificate în urma refuzului lor de către vârstnicii cărora le-au fost reparttizate vor fi scoase, ulterior, la vânzare, la sediul CJP Olt.