Ginerele lui Ceaușescu, caftit de doi luptători de Kickboxing. Suspecții au fost reținuți

77

Fostul ginere al lui Nicolae Ceaușescu a fost atacat, bătut și amenințat cu un cuțit, în seara zilei de 18 mai a.c. Două persoane, considerate principali suspecți, au fost reținute pentru 24 de ore de către polițiștii din Capitală.

Sandu Ion Paul şi Chivu Viorel Alexandru sunt doi luptători profesioniști de kickboxing, ei fiind principalii suspecţi în cazul agresării fostului ginere al lui Nicolae Ceauşescu, profesorul Mircea Oprean. Ei au fost aduși cu mandat la audieri și ulterior reținuți pentru 24 de ore. Aceştia sunt acuzaţi că l-ar fi lovit cu pumnii şi picioarele, l-ar fi ameninţat cu un cuţit şi i-ar fi distrus cauciucurile autoturismului.

În cauză sunt făcute cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

”Acţiunile violente împotriva lui Oprean Ioan Mircea au produs un puternic impact mediatic, acestea fiind cu atât mai grave cu cât ele avut loc în incinta unei instituţii publice, într-un cadru universitar, la un interval orar în care acest loc este tranzitat atât de cadre didactice, cât şi de studenţi. Mai mult, violenţele comise împotriva lui Oprean Ioan Mircea au creat în rândul cadrelor didactice din cadrul Universităţii Politehnice o stare de tulburare indignare, nelinişte şi nesiguranţă”, mai precizează poliţiştii.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au făcut miercuri dimineaţă trei percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, în cazul agresării fostului ginere al lui Nicolae Ceauşescu, profesorul Mircea Oprean.