Sute de amenzi aplicate de inspectorii de muncă

58

 

Inspectorii de muncă, au efectuat, luna trecută, peste 250 de controale, în urma  cărora au fost dispuse mai mult de 300 de măsuri și au aplicat aproape 200 de sancțiuni.

 Principalele motive pentru care s-au dispus măsuri, în funcție de gravitatea situației, au fost, printre altele,  persoanele depistate lucrând fără forme legale, netransmiterea contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, în Revisal, la termenele prevazute de H.G. nr.500/2011, neacordarea repaosului săptămânal și a concediului de odihnă, nerespectarea termenelor privind plata și obligațiile salariale la data înscrisă pe contract, dar și lipsa evaluărilor privind riscurile pentru accidentarea și îmbolnăvirea profesională. Suma totală a sancțiunilor contravenționale aplicate în luna iunie a fost de 56.000 lei.

Într-un comunicat oficial se arată că inspectorii din cadrul ITM Olt au răspuns unui număr de 44 de solicirări, 8 dintre ele venind din partea unor angajatori, în care au fost implicați 8 angajați, unul dintre ei fiind accidentat mortal.