Bicicletele electrice ajung și la Slatina

102

 

60 de persoane vor pedala într-un tur prin România și Bulgaria, în cadrul unui proiect transfrontalier. Slătinenii pasionați de ciclism sau de natură li se pot alătura. Proiectul este finanțat prin Programul INTERREG V A România – Bulgaria și se desfășoară în perioada 02.02.2016 – 01.02.2018. El are ca obiectiv crearea unei rețele de biciclete electrice în întreaga zonă transfrontalieră în România și Bulgaria, cu scopul de a realiza o mobilitate îmbunătățită a transportului durabil.

 

Evenimentul se va desfășura pe traseul Calafat – Vidin – Montana – Vrata – Oreahovo – Bechet – Caracal – Slatina – Piatra-Olt – Balș – Craiova – Breasta – Sfârcea – Craiova – Lazu – Cetate – Calafat – Vidin.

Cei interesați să se înscrie pot deschide formularul de înscriere și agenda evenimentului și trebuie să țină cont de faptul că numărul de locuri este limitat. Participanții nu sunt obligați să pedaleze pe toată durata traseului, organizatorii punându-le la dispoziție un autocar pentru a asigura transportul.

Inițiativa face parte din proiectul „Rețeaua de biciclete electrice”, finanțat prin Programul INTERREG V A România – Bulgaria. Proiectul se desfășoară în perioada 02.02.2016 – 01.02.2018 și este promovat de Patronatul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (PLIMM) Calafat, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională și Centrul de Afaceri (ARDBC) Vidin, Camera de Comerț și Industrie Vidin și Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software – filiala Oltenia.

Cei ce doresc să-i încurajeze pe participanți sunt așteptați joi, 13 iulie, orele 9, pe Esplanadă, când va avea loc plecarea bicicliștilor, se arată într-un comunicat remis de Primăria Municipiului Slatina, care este colaborator în cadrul proiectului, beneficiind de un număr de 5 biciclete electrice, o stație de încărcare și va asigura instruirea în vederea reparațiilor.