Spitalul slătinean caută medici. 7 posturi de diverse specialități sun scoase la concurs

99

Principalul spital din județ continuă să angajeze medici pentru a acoperi posturile rămase libere în urma pensionării sau a transferului unor specialiști. Spitalul slătinean scoate la concurs 7 posturi de medic specialist. Concursul ar urma să se desfășoare la finale acestei luni. Conducerea instituției întâmpină probleme cu constituirea comisiilor de examen din care, potrivit legislației trebuie să facă parte și un profesor universitar. Din păcate este greu să se obțină acordul acestora pentru că este perioadă de concedii.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina scot la concurs câte un post de medic pentru secțiile Oftalmologie, Cardiologie și Medicină Internă și câte două posturi la ATI și UST. Pentru primele posturi scoase la concurs perioada de depunere a dosarelor și înscriere la concurs a expirat. Potrivit directorului medical al spitalului slătinean, Cătălin Pătru,  pentru secțiile de Oftalmologie și Medicină Internă s-au înscris câte doi candidați, iar pentru cel de la Cardiologie un candidat.
,,Pentru secțiile de ATI și UTS perioada de înscriere expiră pe 23. Până acum nu s-a înscris niciun candidați deși pentru fiecare secție sunt scoase la concurs câte două posturi,, a susținut Pătru.
Conducerea spitalului slătinean este preocupată în această perioadă de constituirea comisiilor pentru examen. Misiunea se dovedește a fi una dificilă.
,,Potrivit prevederilor legale, din comisii trebuie să facă parte obligatoriu un profesor universitar. Cum în această perioadă sunt examene la universități și, în plus, mai sunt și concedii, este greu să obținem acordul acestora cu privire la participarea în comisiile de examen,, a mai declarat directorul medical al Spitalului județean de Urgență Slatina.