Procurorii, pe urmele profilori de la UMF care dădeau… ,,meditații,,

70

Procurorii Parchetului General și ofițeri ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR, au efectuat, luni, 13 percheziții în campusul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, dar și la domiciliile unor profesori. Perchezițiile vizează cadre universitare bănuite că au săvârșit acte de corupție.

             Cadrele didactice sunt acuzate de activități ilegale constând în pretinderea și primirea de foloase necuvenite. Conform actelor de acuzare, dascălii ar fi organizat, în perioada sesiunilor de examene, așa zise ”meditații”, unde abordau și le furnizau studenților subiectele de la examenele disciplinelor al căror șefi de catedră erau.

Conform reprezentanților Parchetului General, polițiștii ar urma să pună în aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor vizate, urmând ca acestea să fie audiate în vederea dispunerii de măsuri.

La activități participă politiști din cadrul IGPR, dar și specialiști criminaliști, precum și membrii din cadrul Brigăzii de Intervenții Speciale ”Vlad Țepeș” a Jandarmeriei Române, iar suportul operativ este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.