Se reia circulația pe DN 64 Găneasa- Pleșoiu, pe drumul provizoriu

388

Închisă în urmă cu o săptămână din cauza degradării podului peste pârâul Negrișoara, circulația pe DN 64 Găneasa- Pleșoiu se reia mâine, însă doar pentru mașinile mici care vor putea circula pe varianta provizorie de ocolire construită pe lângă pod. Autovehiculele mari vor trebui să ocolească pe Salcia.

 

Atenție, cade podul! Circulație închisă! Pe ce rută a fost deviată circulația Drăgășani-Craiova

Circulaţia pe DN 64 a fost închisă săptămâna trecută la kilometru 35+900, decizia fiind luată din cauza subrezimii podului de peste pârâul Negrişoara. Şoferii care vin dinspre Craiova şi vor să meargă spre Drăgăşani trebuie să ocolească pe Salcia. Deși la începutul anului autorităţile au luat decizia restricţionării circulaţiei pentru maşinile ce depăşesc 3,5 tone şi a limitării vitezei de deplasare în zonă, șoferii nu au respectat restricția. Ca varianta de ocolire pentru toate autovehiculelele s-a ales drumul judeţean 577, pe la Salcia.

Podul peste Negrişoara care nu mai prezintă siguranţă va fi demolat în locul lui urmând să fie reconstruit, în regim de urgenţă, un altul. Până atunci, pentru localnici și mașinile mici s-a construit zilele acestea un drum ocolitor , iar autovehiculele mari vor circula pe ruta ocolitoare. Deja se toarnă primul strat de asfalt, iar mâine cel de-al doilea, iar de la ora 21.00, se va da drumul circulaţiei.

Rezolvarea situaţiei reprezintă o urgenţă pentru că blochează traficul pe un drum național destul de important, Găneasa- Râmnicu Vâlcea.