Temperatura crescută la șină taie 20- 30km/h din viteza trenurilor

106
Imagine cu caracter ilustrativ

„TUC, tuc, tuc!” mai agale pe șinele ce traversează Oltul cu 20/30 km/h față de viteza normală a trenurilor. CFR a impus măsuri de limitare a vitezei acolo unde temperatura în șină va depăși 50 de grade Celsius.

Citiți și: https://realitateaoltului.ro/2017/06/29/interzis-in-olt-autovehiculelor-cu-masa-peste-75-tone/

Canicula pune probleme și traficului feroviar. Caracal -Piatra Olt și Craiova- Piatra Olt sunt intervalele de stații de la Regionala CF Craiova unde s-au introdus limitări de viteză din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul șinei. CFR recomandă celor care călătoresc cu trenul ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care au achiziționat sau doresc să achiziționeze bilet.

Începând de ieri și până la finele săptămânii, când sunt prognozate temperaturi caniculare, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a luat măsuri speciale pentru desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranță.

https://realitateaoltului.ro/2017/06/29/oltul-se-topeste-la-propriu-43-de-grade-la-umbra-si-70-la-sol-prognoza-pentru-maine-specialisti-beti-iaurt-in-loc-de-bere/

„În această perioadă, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenționare de COD GALBEN și COD PORTOCALIU, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 de grade C, pe tronsoanele unde situația o impune se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă”, arată un comunicat CFR.

https://realitateaoltului.ro/2017/06/28/ajutor-pe-canicula-unde-sunt-instalate-punctele-de-prim-ajutor/

Operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă sunt informați permanent când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce tronsoane se va lua această măsură.