Primii admiși la Casa Verde semnează contractele de finanțare. 45 de olteni pe listă

164

 

Începând de marți, 4 iulie, beneficiarii programului CASA VERDE CLASIC – sesiunea 2016, din județul Olt sunt așteptați la Agenția pentru Protecția Mediului Olt să semneze contractele de finanţare nerambursabilă.

După verificarea primelor 50 de dosare de finanțare din cele 288 depuse în Olt în cadrul Programului Casa Verde Clasic, sesiunea 2016, Administrația Fondului pentru Mediu  a admis 42 de dosare, iar după contestații încă 3. Astfel, la nivelul județului sunt numai 5 dosare respinse în primul set de 50 de dosare verificate.

CITIȚI și: https://realitateaoltului.ro/2017/05/02/primii-respinsi-prin-programul-casa-verde-vezi-cati-olteni-sunt-pe-lista/

De săptămâna viitoare, beneficiarii acceptași sunt așteptați să semneze contractele de finanțare. „Solicitanții (persoane fizice) ale căror dosare de finanțare au fost aprobate și se regăsesc în Anexa nr 1/OT afișată pe pagina de internet a AFM: www.afm.ro la domeniul Casa Verde Casic – persoane fizice, se pot prezenta începând cu data de 4.07.2017 la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt din Slatina, str. Ion Moroșanu, pentru semnarea contractelor de finanţare nerambursabilă. Precizăm că persoana fizică – titular de contract, se prezintă cu Cartea de Identitate sau Buletinul de Identitate, în original. Data limită de semnat contractul de finanțare este 1 septembrie 2017. Contractul de finanţare nerambursabilă intră în vigoare la data semnării acestuia de către beneficiar şi este valabil 12 luni de la data semnării. Durata de execuţie a proiectului este de maximum 10 luni de la data intrării în vigoare a contractului de finanţare, termen în care beneficiarul depune cererea de decontare. Data depunerii cererii de decontare reprezintă data finalizării proiectului.După semnarea contractului de finanţare şi după finalizarea lucrărilor aferente proiectului, beneficiarul este obligat să facă dovada achitării integrale a serviciilor / produselor / lucrărilor aferente proiectului, odată cu depunerea dosarului de decontare la APM Olt.”, informează APM Olt prin intermediul unui comunicat de presă.

La nivelul județului Olt în cadrul Programului Casa Verde Clasic, sesiunea 2016, au fost depuse 286 dosare de finanţare pentru instalare panouri solare şi două dosare de finanţare pentru instalare pompe de căldură. Suma totală alocată judeţului Olt a fost de 1,73 milioane lei.

Prin program se finanţează următoarele sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv cele destinate înlocuirii sau completării sistemelor clasice de încalzire: instalarea de panouri solare subvenționate până la 6.000 lei şi instalarea de pompe de caldură subvenţionate până la 8.000 lei, exclusiv pompele de căldură aer-aer. Pentru achiziţia de panouri solare care să asigure apa caldă menajeră, subveniţia acordată asigură 100% costuri cu montarea acestora, iar în cazul achiziţiei unei pompe de căldură, finanţarea ajunge la 70-80% din costurile totale.

Pe aceeași temă:

https://realitateaoltului.ro/2016/10/12/casa-verde-buget-re-refinantat/

https://realitateaoltului.ro/2016/10/18/casa-verde-pentru-smecheri/