PNL nu va vota Guvernul Tudose

43

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat joi că liberalii vor vota împotriva învestiturii guvernului Tudose, excluzând în acelaşi timp orice înţelegere cu PSD, formaţiune despre care susţine că este „avatarul Partidului Comunist”.

„Votăm împotriva învestiturii acestui Guvern. În cazul în care va trece, vom fi categoric împotriva oricărei măsuri a acestui guvern care face rău României”, a declarat liderul liberal, într-un interviu acordat Europa FM.
În context, Orban a precizat că nu este dispus să facă nicio înţelegere cu PSD şi că atitudinea lui în ceea ce priveşte acest „avatar al Partidului Comunist” va fi la fel de intransigentă.

Totodată, preşedintele PNL a vorbit şi despre modul în care criza politică s-a reflectat în economie, susţinând că nu înţelege cum miniştrii care „nu au performat” sunt creditaţi în continuare „cu încrederea majorităţii parlamentare”.

„Economia românească a început să îşi încetinească ritmul de creştere. Avem un deficit la finalul primelor cinci luni despre care putem să spunem că este un maxim istoric. Avem minimum istoric al investiţiilor în ultimii zece ani. (…) Fluctuaţiile leului, pentru că există clar o presiune asupra leului. Avem, de asemenea, o scădere a încrederii investitorilor privaţi faţă de stabilitatea politică din România. (…) Nu poţi să măreşti pensii şi salarii dacă nu ai în spate creştere economică”, a mai spus Ludovic Orban.