Fără „cola”-n loc de apă! Conductele Slatinei se spală și la noapte

118

Pentru a ține sub control turbiditatea apei de la robinetele slătinenilor, Compania de Apă Olt efectuează lunar spălări ale rețelelor de alimentare. S-a intervenit azi-noapte, iar operațiunea continuă și în această noapte. Nu se va opri apa, ci va fi tulbure, cu fluctuații de presiune.

„Trebuie să ținem cont că vorbim de  rețele de apă și canalizare foarte vechi care nu au fost reabilitate în totalitate și de aceea apar problemele legate de turbiditatea apei. Spălarea periodică a conductelor și intervenția rapidă acolo unde ni se semnalează astfel de probleme ne ajută să ținem sub control această situație. În foarte multe zone din Slatina am montat hidranți ca să putem efectua spălări cât mai dese”, declară Cătălin Uşurelu, director general CAO.

Patru echipe de intervenție ale Companiei de Apă Olt au lucrat noaptea trecută pentru a spăla rețelele de alimentare cu apă. Trei echipe au fost în Slatina și una în satul Slătioara. Lucrările de spălare a rețelelor vor continua și în noaptea aceasta în partea de sus a Municipiului Slatina și satul Salcia al comunei Slătioara, de la ora 22.00 până la ora 5.00. „Nu se va opri furnizarea apei potabile, dar este posibil să apară fluctuații de presiune și o modificare a turbidității apei cauzată de de depunerile din interiorul conductelor, a vechimii acestora și a faptului că apa circulă atât prin conductele noi cât și prin cele vechi, sistemul de alimentare cu apă al orașului fiind unul inelar. De aceea, Compania de Apă Olt efectuează lunar spălări ale rețelelor de alimentare cu apă”, precizează reprezentanții CAO într-un comunicat.

Investiții pentru o apă cât mai bună

Cu bani europeni, peste 26 de kilometri din rețeaua de apă a Slatinei vor fi reabilitați, iar aceasta se va extinde cu 10 kilometri. Stațiile de pompare Salcia și Nicolae Bălcescu vor fi echipate cu filtre rapide pentru reducerea amoniacului și potabilizarea apei. Rețeaua de canalizare din Slatina se va extinde cu peste 23 de kilometri. Vor fi reabilitate patru stații de pompare a apei uzate și vor fi construite alte 22 de noi stații, iar lângă Stația de Epurare Slatina se va construi o platformă acoperită pentru depozitarea nămolului de 7.600 m. „Una dintre cele mai importante investiții pe fonduri europene este Stația de tratare a apei pe care o vom construi la Slatina, o adevărată uzină de 10 milioane de euro. S-a luat decizia ca în proiectul pe fonduri europene să includem si această investiție pentru că un studiu făcut de Facultatea de Mecanică din București a arătat că este nevoie de această stație. Nu pentru că apa nu este potabilă, ci că există anumite elemente în cantități mai mari în apă și asta din cauza solului care a fost poluat sistematic cu diferite substanțe chimice folosite în agricultură”, a dezvăluit directorul Ușurelu într-un interviu acordat Realitatea Oltului.

CITEȘTE INTERVIU:

https://realitateaoltului.ro/2017/05/31/compania-de-apa-olt-va-construi-o-adevarata-uzina-de-tratare-a-apei-la-slatina/