PSD, într-o altă criză după numirea noului premier

56

PSD este în pragul unei noi crize interne, după ce a rezolvat problema cu Sorin Grindeanu și a obținut girul Cotroceniului pentru a forma Guvernul lui Mihai Tudose.

În timp ce liderii PSD s-au reunit cu toții la Vila Lac 1 pentru a negocia formarea noului Cabinet, oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea refuză să participe la această întâlnire.

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău și președintele PSD Olt, Paul Stănescu, nu au de gând să meargă alături de restul colegilor la Vila Lac 1. Întrebat de jurnaliști dacă merge la Vila Lac 1, Bădălău a spus că are alte treburi în Parlament, în timp ce Paul Stănescu a replicat scurt și acid: ”Nu știu!”.

În ședința Comitetului Executiv, de ieri, în care a fost nominalizat Mihai Tudose pentru funcția de premier, Niculae Bădălău și Paul Stănescu au fost printre cei patru care s-au abținut.

Trebuie menționat că Niculae Bădălău și Paul Stănescu sunt doi dintre cei mai influenți lideri ai PSD din Parlament. Aceștia provin din organizațiile de Olt și de Giurghiu, două dintre organizațiile cu rezultate foarte bune ale PSD și au sub control un număr semnificativ de parlamentari.