Toată echipa de scafandri a Oltului a plecat la mare

111

Timp de două săptămâni, scafandri din Olt vor interveni pe litoralul românesc, oferind sprijin colegilor din Constanța.

Pentru că suntem în plin sezon estival iar plajele românești sunt aglomerate, scafandri de la Olt au fost solicitați pentru a oferi ajutor colegilor care intervin pe litoral. Astfel, începând de ieri și până pe 9 iulie, echipa de scafandri a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt va acționa în zone stabilite de ISU Constanta, cu ambarcațiuni cu motor și echipament specific, în sprijinul cetățenilor aflați în pericol de înec.

„În această perioadă, misiunile de căutare-salvare în mediul acvatic pe teritoriul județului Olt, vor fi asigurate, în funcție de situația operativă, de echipele de scafandri ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele limitrofe – Dolj, Vâlcea, Argeș, Mehedinți și Teleorman”, a precizat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Echipa olteană este formată din trei scafandri și un comandant de echipaj. După întoarcerea de pe litoral, echipa de căutare-salvare în mediul acvatic va asigura intervențiile în județele limitrofe, în funcție de concediile colegilor.

CITEȘTE și: https://realitateaoltului.ro/2017/06/25/adolescent-din-corabia-cautat-de-scafandri-in-zona-falezei-dunarii/