Fost primar, condamnat la închisoare cu executare. Infracţiunea de care este acuzat: ABUZ în SERVICIU

346

Fostul edil al comunei Deveselu, Gheorghe Beciu, consilier local din partea ALDE, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, condamnată a fost şi fosta contabilă. Sentinţa, pronunţată într-un dosar  de corupţie, în care edilul a fost acuzat de abuz în serviciu, nu este definitivă poate fi atacată cu apel.

Fostul primar al comunei Deveselu şi Georgeta Florica Ignat, fosta contabilă a Primăriei au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în urmă cu un an pentru prejudicierea bugetului local cu peste 85.000 de lei. Potrivit procurorilor, cei doi au aprobat acordarea de sporuri ilegale pentru sine şi pentru angajaţii primăriei. Prin dispoziţia edilului inculpat, în perioada timp de patru an, între 2008 şi 2012, au primit lefuri mărite cauzându-se un prejudiciu de 85.534 lei. La acesta se adaugă alţi 45.720 lei prejudiciu cauzat de fosta contabilă Georgeta Florica Ignat. gaura în bugetul local a fost cauzată prin plata ratelor pe care le avea, împreună cu o prietenă, la creditele personale din contul primăriei. Sumele în cauză nu au fost reţinute din veniturile aferent, astfel ajungându-se la prejudicierea bugetului local.
După un an de la trimiterea în judecată, magistraţii caracaleni au decis condamnarea fostului edil Gheorghe Beciu, consilier local din partea ALDE,la 3 ani de închisoare cu executare pentru infracţiunea de abuz în serviciu asimilată faptelor de corupţie în formă continuată, în sarcina sa fiind reţinute 36 de acte materiale.
Georgeta Florica Ignat, fosta contabilă a primăriei, a fost condamnată la  2 ani si 8 luni închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de abuz în serviciu asimilată faptelorde corupţie în formă continuată. Aceasta a mai fost obligată la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, activitatea nerenumerată urmând a fi executată chiar în cadrul Primăriei Deveselu.
Totodată, cei doi sunt obligaţi la plata sumelor stabilite drept prejudiciu. Până la recuperarea banilor, instanţa a decis să menţină sechestrul impus de procurori pe bunurile celor doi.
Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel atât de către inculpaţi cât şi de procurori.