Fost deputat de Olt condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită. Sentinţa este definitivă

212

Medicul Alexandru Ciocâlteu, fost deputat de Olt din partea PRM şi, ulterior, PD,  a fost condamnat definitiv astăzi de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Infracțiunea a fost săvârșită în perioada în care Ciocâlteu a fost manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Capitală. Pedeapsa a fost suspendată şi are un termen de supraveghere de 4 ani. În acelaşi dosar a mai fost condamnată şi directorul economic spitalului.

 

La începutul acestui an, magistraţii Tribunalului bucureşti l-au condamnat pe Alexandru Ciocâlteu la trei ani închisoare cu executare în același dosar, iar pe Petruţa Lazăr, fost director economic la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare, tot pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2008, în urma unei înțelegeri prealabile, inculpata Petruța Lazăr , în calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca,, după încheierea unui contract între Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București și firma reprezentată de respectiva persoană, acesta din urmă să îi dea, cu titlu de mită, un procent de 5 % din valoarea contractului. Înţelegerea s-a menţinut şi după venirea la conducerea spitalului a fostului deputat Alexandru Ciocâlteu, banii din comision împărţindu-se între cei doi.

Alexandru Ciocâlteu a fost deputat de Olt în perioada 2004 – 2008. El a fost ales  listele PRM. Un an mai târziu, el a trecut la PD.