Dosarul OUG 13 a fost clasat de Parchetul General

37

Procurorii de la Parchetul General au clasat cercetările pentru favorizarea făptuitorului, distrugere de probe şi fals intelectual, începute iniţial la Direcţia Naţională Anticorupţie, în februarie, în dosarul OUG 13 .

Decizia vine la mai bine de două luni după ce ancheta a fost preluată de Parchetul General. Printre cei audiați în calitate de martor a fost și deputatul de Olt Florin Iordache, fostul ministru al Justiției din perioada în care a fost adoptată controversata OUG 13, care prevedea prag pentru abuzul în serviciu.

Acum procurorii au ajuns la concluzia că nu există probe concludente pentru a continua să facă investigații față de persoane în acest dosar.

Ancheta privind OUG 13 a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCj), după ce DNA a clasat fapta pentru care a început investigația din lipsă de probe concludente și a disjuns dosarul pe care apoi l-a trimis către PÎCCJ cu alte noi cinci acuzații.

”Este o decizie normală. Parchetul General, în urma declinării competenței DNA în acest dosar a făcut propriile cercetări și a închis astăzi definitiv dosarul privind OUG 13. Eu am spus de-a lungul timpului că tot ceea ce s-a făcut la Ministerul Justiției, dar și în Guvern, în ceea ce privește OUG 13, toate au fost niște lucruri normale, legale și constituționale. În spiritul a ce spun eu acum și Curtea Constituțională a spus să că toți pașii procedurali pe care i-am făcut au fost legali și constituționali. A fost un exercițiu de imagine ca în aceea perioadă să fie chemați o parte din membrii Cabinetului să fie chemați la DNA. Iată că se demonstrează acum că tot ceea ce s-a făcut în privința OUG 13 a fost un demers corect, un demers constituțional, un demers așteptat. Cred că a fost și foarte multă dezinformare, pentru că dacă la acel moment singurul punct în suspans era dacă este nevoie de un prag sau nu este nevoie, s-a stabilit prin decizia CCR că într-adevăr în ceea ce privește abuzul în serviciu trebuie stabilit un prag”, a declarat deputatul de Olt Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei.