Blaga și Videanu, acuzați de mărturie mincinoasă

104

DNA i-a pus sub acuzație pe Vasile Blaga și Adriean Videanu pentru mărturie mincinoasă. Nou dosar penal este disjuns din cel al Ioanei Băsescu, privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. Vasile Blaga și Adriean Videanu sunt așteptați astăzi la DNA pentru a da declarații.

Elena Udrea, Ioana Băsescu și Dan Andronic, au fost trimise în judecată de procurorii DNA, alături de alte persoane, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Potrivit DNA, în acest dosar, Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (două fapte), Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) și spălare a banilor (cinci fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.