10 la Capacitate. Vezi câți sunt elevii de top ai Oltului și LISTĂ REZULTATE

2145

9 elevi din Olt au reușit să obțină media maximă la examenul de evaluare națională. Performanța reprezintă doar 0,34% din numărul total al celor care au susținut testarea, rezultat ce contează pentru admiterea la liceu.

Cei mai buni absolvenți de clasa a VIII-a din județ sunt 9. Ei au obținut media maximă la examenul de evaluare națională. Toți sunt absolvenți ai unor școli din mediul urban, 8 din Slatina și unul din Caracal, și doar unul este băiat.

Patru dintre elevii de top provin de la Școala Gimnazială Eugen Ionescu Slatina: Daria Mihaela Cârstea, Eliana Dan, Bianca Andreea Păunescu și Maria Andreea Tudosie, iar doi de la Liceul cu Program Sportiv Slatina: Costin Alexandru Dabu și Raisa Maria Mladin. Și Școala Gimnazială nr.2 Caracal, Colegiul Ion Minulescu Slatina și Colegiul Vocațional Nicolae Titulescu Slatina au câte un elev fruntaș al județului, rezultate înregistrate de Delia Georgiana Cosntantinescu, Roxana Maria Mioc și Elena Delia Doina.

Note de 10 au obținut 46 de elevi la limba și literatura română și 84 de elevi la matematică.

Cel mai bun rezultat din mediul rural, poziționat printre primii 50 de elevi din județ, pe locul 31, aparține elevei Diana Bălan d ela Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, cu 9,80 la limba română și 10 la matematică- media 9,90.

LISTA REZULTATE :

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/CandFromJudIAD.aspx?Jud=31&Poz=0&PageN=1

La polul opus, cele mai slabe rezultate le-au înregistrat doi elevi de la Școala Nicolae Coculescu Scornicești- media 1.00. Rezultate slabe pe unitatea de învățământ au înregistrat Şcoala nr. 1 Caracal- din 10 candidaţi niciun promovat,  Școala Bârza- din 2 candidați niciunul nu a promovat și Școala Sâmburești- din 3 candidați, cea mai mare medie a fost 3.30.

Promovabilitatea la nivelul județului, înainte de contestații, este de 78,92%. 2.743 de elevi au susținut acest examen.