Odrasla procurorului Noajă a scăpat de puşcărie

237

Magistraţii Curţii de Apel craiova au casat hotărârea colegilor de la Tribunalul Olt şi l-au scăpat pe Bogdan Noajă de gratiile celulei.Judecătorii l-au achitat pentru una dintre infracţiuni pe motiv că nu ar exista probe care să-i demonstreze vinovăţia şi astfel pedeapsa a fost redusă substanţial şi a fost considerată a fi fost executată datorită perioadei în care odrasla procurorului s-a aflat în arest la… domiciliu. Sentinţa de un an şi două luni este definitivă şi irevocabilă. Un arest cu multe peripeţii, unele chiar penale. Acestea i-a determinat pe procurorii DIICOT şi pe cei de la Supraveghere din cadrul IPJ Olt să ceară de mai multe ori pe perioada cercetării şi judecării cazului, revocarea arestului la domiciliu arestarea lui preventivă.

Bogdan, fiul procurorului Noajă, a fost trimis în judecată în mai 2015, după ce a fost prins în flagrant în timp ce ridica, împreună cu un amic, de la ufin oficiul poştal din Piatra Olt, două colete cu droguri.

Potrivit unui comunicat de presă de la vremea respectivă ,,începând cu anul 2014, pe raza municipiului Slatina, s-a constituit un grup infracţional organizat format din suspecţii N. I.B., S. T. şi B.A.N care a avut ca principală activitate infracţională procurarea şi comercializarea de droguri de risc şi substanţe psihoactive. S-a reţinut că începând cu anul  2014 şi până în prezent, pe lângă droguri de risc, membrii grupului infracţional organizat, cu intenţie, au comercializat fără drept şi produse succeptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, în cadrul grupului fiind cooptat şi suspectul P. V. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că drogurile erau distribuite cu precădere în zona unui liceu de pe raza municipiului Slatina”

Cauza a fost trimisă în judecată în septembrie anul trecut,

În ciuda indiciilor şi a probelor adunate de anchetatori, odrasla procurorului nu a stat în arest decât 24 de ore, el fiind cercetat, în urma deciziei magistraţilor, în stare de arest la domiciliu.

În această perioadă, Noajă junior nu ar fi trebuit să încalce normele legale şi de conduită, dar şi să respecte toate regulile impuse de arestul la domiciliu, Cu toate acestea el s-a întrecut în ,,prostii,,. Cea mai gravă a reprezentat-o conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis şi sub influenţa alcoolului