Pompierii profesioniști intră în concurs, demonstrându-și dibăcia

69

Puși în diverse situații atunci când intervin pentru salvarea de bunuri sau vieți, pompierii trebuie să fie nu numai rapizi și să cunoască tehnicile de intervenție, ci și buni sportivi. Mâine, cei mai buni intră în concurs, cu scopul perfecționării aptitudinilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al județului Olt organizează mâine faza pe unitate a concursurilor serviciilor profesioniste, la care vor participa echipe din cadrul Detaşamentului Slatina, Detaşamentului Caracal şi Staţiei Scorniceşti.

“Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se organizează în fiecare an, în perioada iunie-septembrie, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.  Mâine. echipajele participante îşi vor demonstra abilitățile la următoarele probe: scara de fereastră, pista cu obstacole pe 100 de metri, ștafeta 4X100 de metri și realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă.”, anunță plutonier major Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Concursul va avea loc cu începere de la ora 08.00, la sediul ISU Olt, unde se va desfășura prima probă de concurs- scara de fereastră şi va continua, de la ora 09.00, la Stadionul „1 Mai” din Slatina.