Fructe acoperite cu ceară pentru un aspect mai frumos si cu termen de valabilitate de câteva luni

178

Anunţ extrem de îngrijorător al specialiştilor. Unele fructe din comerţ sunt un adevărat pericol pentru sănătate. Cum s-a ajuns la o asemenea problemă imensă? În ultimele luni, au stârnit vii controverse pe internet o serie de filmuleţe care arătau cum pe suprafaţa anumitor fructe din comerţ există un strat generos de ceară, care le dă un aspect comercial reuşit, dar le şi apără de bacterii, deci le prelungesc perioada de valabilitate de la câteva săptămâni la câteva luni.

Cel mai folosit produs de acest fel este cunoscut şi sub denumirile de ceară braziliană, ceară de palmier şi E903

În Uniunea Europeană, este autorizat pentru utilizarea la ceruire pe suprafaţa citricelor, pepenilor, merelor, perelor, piersicilor şi ananasului, dar şi ca agent de glazurare pentru diferite produse învelite cu ciocolată, alune şi boabe de cafea. Din păcate, încă nu se cunosc îndeajuns efectele produsului asupra corpului uman, scrie express.co.uk.

„Unele dintre aceste fructe sunt folosite, deseori, la prepararea piureurilor pentru copii foarte mici. De unde să ştie mamele că spălarea minuţioasă a merelor, cu apă rece, nu-i de ajuns? Cine le spune ce-i de făcut? Evident, nimeni, pentru că nu există nicio obligaţie legală în acest sens”, mai spune medicul.