DRUM ÎNCHIS. Circulaţie deviată pe DN 64 din cauza unui pod şubred

226

 

În această seară, circulaţia pe DN 64 a fost închisă la kilometru 35+900. Decizia a fost luată cu puţin timp în urmă din cauza subrezimii podului de peste pârâul Negrişoara. Şoferii care vin dinspre Craiova şi vor să meargă spre Drăgăşani trebuie să ocolească pe Salcia. Decizia vine după ce, la începutul anului, autorităţile au luat decizia restricţionării circulaţiei pentru maşinile ce depăşesc 3,5 tone şi a limitării vitezei de deplasare în zonă.

„ Traficul rutier va fi restricționat, începând cu ora 20.00, total pe DN 64, la kilometrul 35+900, fiind interzisă circulaţia pe podul peste Negrişoara.Decizia a fost luată pentru că circulaţia vehiculelor pe pod a devenit extrem de riscantă. Ca varianta de ocolire pentru toate autovehiculelele s-a ales drumul judeţean 577, pe la Salcia,, declarat Adrian Motorga, directorul Secţiei Olt a Drumurilor Naţionale pentru Realitatea Oltului.

Podul peste Negrişoara care nu mai prezintă siguranţă va fi demolat în locul lui urmând să fie reconstruit, în regim de urgenţă, un altul. Până atunci, în câteva zile, pentru localnici se va construi un drum ocolitor de pământ.

Realitatea Oltului atrăgea atenţia asupra situaţiei podului şi a pericolului pe care-l reprezintă el pentru circulaţia rutieră încă din toamna trecută. Tot atunci am atras atenţia că restricţiile impuse în zonă nu sunt respectate şi că oricând se poate produce o tragedie în zonă. A fost nevoie de o inspecţie a directorului Regionalei Craiova ca să se conştientizeze situaţia.

Circulație restricționată pe DN64

,,Noi am făcut numeroase informări cu privire la situaţia în care se găseşte podul dar decizia trebuia luată de la centru şi nu a fost. Este bine că s-a întâmplat acum, înainte să se prăbuşească”, a mai spus Motorga.

Cât priveşte situaţia în zonă, ea va reveni la normal după ce va fi construit un nou pod, expertiza tehnică demonstrând că actualul este într-o stare avansată de degradare.

„Conform expertizei tehnice, pe care noi o avem deja, expertul recomandă și susține ideea demolării totale a podului actual. În acest context se impune reconstruirii acestuii podului. Demersurile vor începe în regim de urgență pentru că nu avem timp să îndeplinim procedura greoaie pentru a alege varianta standard. Rezolvarea situaţiei reprezintă o urgenţă pentru că blochează traficul pe un drum național destul de important, Găneasa- Râmnicu Vâlcea și mai ales în condimai susţinut Adrian Motorga, directorul Secţiei Olt a Drumurilor Naţionale.ga.