Nou dosar pentru Vâlcov, al patrulea. El a fost plasat sub control judiciar în dosarul Millenium Topographica 

283

 

Fostul primar al Slatinei, fost ministru de Finanţe şi fost senator de Olt, Darius Vâlcov s-a ales cu un nou dosar penal, al patrulea, fiind acuzat de instigare la dare şi luare de mită. Astăzi, Vâlcov a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, cu interdicţie de a părăsi teritoriul României. Acuzat şi sub control judiciar mai este şi fostul consilier local din partea PNL Slatina, Mircea Dogaru, jurist la firma Millenium Topographica.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au extins urmărirea penală în dosarul Millenium Topographica, în care sub aparenta oferire de consultanță lunară, un angajat de la Cadastru Olt a fost mituit timp de trei ani de zile de către societatea controlată de Darius Vâlcov. Omul este cercetat acum pentru luare de mită în formă continuată, iar la începutul lunii mai a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fără drept de a mai presta funcția publică deținută.

DETALII dosar: https://realitateaoltului.ro/2017/05/05/millenium-topographica-a-dat-mita-lunar-unui-angajat-de-la-cadastru-sa-inchida-ochii-la-documentatiile-deficitare/

Astăzi, şi Vâlcov a fost inculpat în acest dosar sub acuzaţia instigare la dare şi luare de mită, el fiind plasat sub control judiciar pe 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi teritoriul României. La fel şi fostul jurist al firmei, Mircea Dogaru. Potrivit unui comunicat remis de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Vâlcov a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Nemulţumit că angajaţii societăţii nu răspundeau exigenţelor profesionale, a cooptat un funcţionar de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt care să verifice în prealabil documentaţia întocmită astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Astfel, firma înfiinţată de fostul deputat Daniel Bărbulescu, la indicaţiile naşului Darius Vâlcov- potrivit DNA,  a mituit lunar, în perioada ianuarie 2012- martie 2015, un angajat de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt, pentru a accepta documentații cadastrale întocmite deficitar.

„În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina. Reţinând motive ce ţin de modalitatea faptică de desfăşurare a activităţii infracţionale şi pentru a preîntâmpina activităţi cu implicaţii în domeniul infracţional al corupţiei, raportat şi la atitudinea procesuală a inculpatului VDB, acestuia i-a fost îngrădit dreptul de a se deplasa pe o rază teritorială mai mare decât teritoriul României. De asemenea, i-a fost impusă obligaţia de a nu comunica cu ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar”, precizează comunicatul Parchetului Olt.