5 pe-un loc de asistent la Spitalul Județean. ORL, ATI și Urologia- cu cei mai mulți concurenți

414

Spitalul Județean de Urgență Slatina organizează o nouă rundă de angajări, după ce promovabilitatea scăzută la concursurile organizate de circa un an și jumătate nu a acoperit deficitul de personal. Luna aceasta se va organiza examen pentru ocuparea a 13 posturi de asistenți medicali la opt secții și compartimente, pentru care s-au înscris 68 de candidați.

https://realitateaoltului.ro/2017/05/16/sapte-posturi-de-medici-scoase-la-concurs-la-slatina/

Primul mare concurs pentru ocuparea posturilor vacante de asistent medical organizat în noiembrie 2015, după aproape șase ani, la Spitalul Județean de Urgență Slatina a trezit mare interes. La fel și celelalte organizate pe parcursul anului 2016. Candidați cu duiumul, promovați însă numărați pe degete. Așa se face că deficitul de personal nu a fost acoperit nici după mai multe runde de concursuri organizate pe parcursul a circa un an și jumătate, rata de promovabilitate fiind de fiecare dată extrem de mică.

Luna aceasta, cea mai mare unitate medicală din județ mai face o încercare. A scos la concurs 12 posturi de asistenți medicali debutanți generaliști și unul de asistent medicla principal (Oftalmologie), dintre care zece sunt destinate absolvenților de postliceală sanitară, două de studii superioare (secțiile ATI și ORL).

Se va organiza concurs pentru ocuparea a câte un post la Compartimentul Boli Cronice, Secția cardiologie- Compartimentul Terapie intensivă coronarieni, Compartimentul Chirurgie Toracică și Secția Oftalmologie; câte două posturi la Secția Urologie, ORL și Blocul Operator Central și trei posturi la Secția ATI.

Dosarele au fost primite până ieri, înscriindu-se 68 de candidați. Cel mai solicitat post este cel de la ORL destinat absolvenților de școală postliceală sanitară, pentru care s-au înscris opt candidaţi. Concurență este și pentru cele două posturi de la Urologie- 10 candidaţi și ATI- 14 candidaţi pe două locuri. Mâine va fi comunicat rezultatul probei de evaluare a dosarelor și numărul de candidați ce vor intra în concurs.

Proba scrisă a concursului va fi susținută pe 27 iunie la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, începând cu ora 9.00, iar interviul pe 30 iunie, ora 9.00, la sediul unității. Punctajul final se va calcula ca medie aritmetică a punctajelor obținute la proba scrisă și interviu, punctajul minim fiind de 50 puncte, cel maxim de 100 puncte. Bibliografia este afișată la sediul unității și pe site-ul spitalului.

https://realitateaoltului.ro/2017/03/14/deficit-de-personal-acoperit-cu-voluntari-zeci-de-tineri-muncesc-pe-gratis-in-spitalul-slatinean/

Până la rezolvarea problemei, deficitul de personal este acoperit prin activități de voluntariat.