TRAGEDIE: Un bărbat şi-a incendiat locuinţa după care s-a spânzurat

308

Un bărbat de 41 de ani din comuna Brastavăţu şi-a pus capăt zilelor, în această seară, spânzurându-se de un pom din curte. Omul a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa după ce a pus foc propriei locuinţe. Cadavru a fost descoperit de pompierii de la Garda de Intervenţii Vişina, chemaţi să stingă incendiul.

Constantin Lupu avea, de ceva timp, probleme psihice. Acestea au cauzat tensiuni între el şi ceilalţi membri ai familiei. În urma violenţei sale, soţia şi copiii plecaseră de acasă. Pe fondul problemelor psihice, bărbatul a ales să se răzbune punând foc locuinţei. Pentru a fi sigur că îşi atinge scopul, el s-a folosit de combustibil lichid. potrivit unor vecini, pompierii au constatat că incendiu a fost provocat de proprietar care au fi pus motorină în mai multe zone din casă. După ce s-a convins că intervenţia pompierilor nu-i va mai salva casa, omul s-a dus în spatele curţii şi s-a spânzurat.
La scurt timp după ce vecinii au anunţat incendiu la 112, mai multe echipaje au ajuns la fața locului. Primii au ajuns pompierii din cadrul Gărzii Vișina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Lor li s-au alăturat, la scurt timp, pompierii voluntari de la Comitetul Local pentru Situații de Urgență din comună, cu o a treia autospecială.
Incendiul provocat de bărbatul sinucigaş. a fost stins de pompieridupă mai bine de o oră şi jumătate. locuinţa a fost distrusă de flăcări în procent de 40%,în timp ce anexele gospodăreşti au fost distruse în totalitate.
Când au stins flăcările, în curtea locuinţei a fost descoperitm şi trupul inert al piromanului cu probleme psihice. În ciuda eforturilor făcute de echipajul de salvare, pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.