Vâlcov între ,,execuția,, lui Grindeanu și depoziția în fața judecătorilor

168

Fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor, omul care a aruncat în aer Guvernul Grindeanu, în urma evaluării ccu cântec a membrilor Executivului, Darius Vâlcov, a fost citat la audieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în unul dintre cele două dosare în care a fost trimis în judecată de DNA.

Cauza în care magistrații vor să-l audieze vizează un dosar instrumentat de DNA în care Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă pentru că ar fi intervenit, pe vremea când conducea administrația slătineană, pentru atribuirea de către CAO a mai multor contracte către firma Tehnologica Radion contra unui comision de 20% din valoarea sumele încasată.

În această cauză, fostul edil a stat în arestul IGP mai multe luni, procurorii confiscându-i mai multe sume de bani dar și obiecte de artă achiziționate de fostul senator și ministru al Finanțelor pe banii primiți sub formă de mită. Cu cele peste 100 de tablouri semnate de pictori celebri ridicate de anchetatori din cele mai ciudate locuri, Vâlcov intenționa să-și deschidă o galerie de artă.

Procesul a ajuns la al 27-lea termen, fiind audiaţi inculpaţii şi o serie de martori. Următorul termen al procesului în care fostul ministru de Finanţe este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani este citat a fost stabilit pentru 19 iuni.