Absolvenții Clubului de IT, coordonat de o universitate americană, premiați mâine

96

Elevii și profesorii îndrumători din Slatina, care au finalizat „Computer Science for All Romanian (CS4All-RO) – IT Club Project”, o inițiativă comună a Universității din Auburn, SUA, Rotary Club Craiova și Asociația Română a Industriei de Electronică și Software- Filiala Oltenia, vor fi premiați mâine, la Colegiul Ion Minulescu Slatina.

64 de elevi de la 6 cluburi de IT formate din elevi de la 3 licee din Craiova și Slatina sunt premiați. Festivitatea de premiere a elevilor craioveni are loc astăzi, iar cea a elevilor din Slatina mâine, începând cu ora 13.,00, la Colegiul Național Ion Minulescu Slatina.

Acum, la sfârșitul cursurilor se vor înmâna diplome recunoscute de universitatea americană. Elevii evidențiați vor fi puși în contact cu elevi din SUA, iar profesorii îndrumători vor primi un raport de evaluare din partea evaluatorilor americani, care va prezenta stadiul, nivelul cunoașterii și propuneri de îmbunătățire a calității pregătirii aplicative.

Proiectul și-a propus să formeze competențe aplicative la elevi, în domenii IT. S-au format 12 Cluburi de IT la 7 Licee din Craiova și Slatina, la care s-au înscris 240 elevi din clasele IX – XI, doritori sa capete noi competente aplicative. În prima fază s-a realizat un „training for trainers” de către Daniela Marghitu, de la Universitatea din Auburn, SUA. În faza a doua, profesorii coordonatori au predat elevilor, specialiști din SUA și România intervenind prin Skype.

La sfârșitul perioadei de predare teoretică, s-a făcut o evaluare a elevilor și au fost depuse exerciții practice, pe idei ale fiecărui elev. Aceste exerciții au fost evaluate de 3 experți americani. În final, au depus exerciții, toate apreciate de către evaluatori, un număr de 64 elevi de la 6 cluburi reprezentând trei licee din Craiova și Slatina.