88 de posturi de directori, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar. Vezi LISTA

295

IȘJ Olt a scos la concurs 88 de posturi de director și director adjunct la 82 de unități de învățământ din județul Olt. Înscrierile încep luni.

89 de directori ai unităților de învățământ din Olt sunt pe post deși nu l-au ocupat în urma promovării concursului din octombrie anul trecut. Inspectoratul Școlar Județean Olt a scos la concurs 88 de posturi, cele posturi de adjuncți fiind stabilite pe baza planului de școlarizare pentru anul 2017-2018, conform legislației un post de director adjunct putându-se înființa la un număr de 250 de copii.

Astfel, au fost scoase la concurs 70 de posturi de director plin și 18 de adjuncți la grădinițe, școli gimnaziale și licee, dar și la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Balș, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Olt, Clubul Sportiv Școlar Slatina, Clubul Copiilor Caracal și adjunct la Palatul Copiilor Slatina. O noutate este revenirea la două posturi de adjuncți la Colegiul Vocațional Nicolae Titulescu Slatina, urmând ca și Școala de Muzică și Arte Plastice din cadrul acestuia să aibă din nou conducere.

LISTA posturilor:

Dosarele de înscriere la concurs se pot depune în perioada 19 iunie – 6 iulie. Proba scrisă va avea loc în data de 17 iulie. Probele de evaluare a curriculum-ului vitae și de interviu  se vor desfășura în perioada 19 – 31 iulie la  Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina. IȘJ Olt a afișat Metodologia de concurs, bibliografia-cadru pentru concurs, fișele posturilor pentru director și director-adjunct, lista funcțiilor vacante și lista documentelor necesare înscrierii la concurs.

În prezent, doar puțin peste jumătate dintre actualii directori de școli numiți de către Inspectoratul Școlar Județean Olt ocupă aceste funcții în urma promovării concursului național organizat în octombrie anul trecut. Restul sunt în mare parte foști directori care fie nu s-au prezentat la concurs, fie l-au picat cu brio, și pentru care ministrul de resort a decis că este bine să-și continue activitatea „ca sa nu existe blocaje în învăţământ”. Aceştia au ocupat posturile temporar, doar până la finele anului școlar.