Deja 76 de micuți nu au loc în creșele slătinene, iar înscrierile continuă

336

Ca în fiecare an, și în acesta zeci de micuți din Slatina nu vor prinde un loc la o creșă, părinții fiind nevoiți să apeleze la bonă sau rude . Pentru cele 56 de locuri vacante anul acesta s-au înscris deja 2,3 copii/loc, iar înscrierile continuă până la finele lunii.

Primăria Slatina a dat startul înscrierilor la creșă pentru anul școlar 2017/ 2018 pe 2 mai, campania finalizându-se la finele acestei luni. Direcția Protecție și Asistență Socială din cadrul primăriei a înregistrat deja cu 76 de copii mai mulți decât locurile disponibile, iar administrația municipală a luat în calcul construirea unei noi creșe abia de anul viitor. “Anul acesta, numărul locurilor vacante în creșele slătinene este de 56, capacitatea totală a celor patru unități fiind de 117 locuri. Până acum, au fost depuse 132 de cereri, departajarea celor înscriși urmând a se realiza după o serie de criterii făcute publice la demararea perioadei de înscriere. Pentru rezolvarea problemei legate de deficitul de locuri în creșe, Primăria Slatina intenționează să amenajeze în cursul anului viitor o creșă și o grădiniță pe raza municipiului, în zona străzii Tunari, pe terenul fostei Unități Militare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Mugurel Manea.

https://realitateaoltului.ro/2017/05/03/locuri-insuficiente-in-cresele-din-slatina-autoritatile-promit-solutionarea-problemei/

Cum în fiecare an numărul solicitărilor depășește capacitatea creșelor, departajarea se face având în vedere mai multe criterii: domiciliul părinţilor cât mai apropiat de creşa la care se solicită înscrierea, locul de  muncă al părinților, dacă mama frecventează o formă de învățământ, existența în îngrijirea mamei a unui alt copil sub 1 an, existența unor frați/surori care frecventează grădiniţe care funcţionează în aceeaşi clădire cu creşa,  copii gemeni, familie cu mai mulţi copii, familie cu părinte unic, cazuri sociale: copii cu dizabilităţi, părinţi şomeri, copii aflaţi în tutela altor persoane pensionate, copii luaţi în plasament în familie, copii aflaţi în situaţii de risc de separare de părinţi.

Creşa nr. 1 – str. Unirii, nr. 6; Creşa nr. 2 – str. Primăverii, nr. 2; Creşa nr. 3 – str. Centura Basarabilor, nr. 4 și Creşa nr. 4 – str. Zmeurei, nr. 9B sunt locațiile pe care le au la dispoziție părinții celor mici pentru a-i înscrie în noul an școlar. Creşele 1 şi 3 sunt cele mai solicitate. Unul dintre motive este continuitatea, legătura cu căminul ce funcţionează în aceeaşi clădire.

https://realitateaoltului.ro/2016/06/02/nu-au-fost-niciodata-locuri-suficiente-in-cresele-din-slatina/

Situația copiilor admiși va fi cunoscută cu exactitate la începutul lunii august.