Parc de agrement în locul Ștrandului Progresul

463

După 16 ani de uitare şi alţi 6 în care s-au căutat investitori în încercarea de realizare a unui parteneriat public-privat, Ştrandul Progresul reapare pe lista de investiţii a Primăriei Slatina. De data aceasta, primăria dorește schimbarea destinației în parc de agrement.

Consilierii locali sunt convocați mâine în ședință extraordinară, printre proiectele de hotărâre ce urmează supuse votului aleșilor fiind și acordul de principiu pentru schimbarea destinaţiei imobilului – Baza Sportivă „Dumitru Dobrescu” situat în municipiul Slatina, strada Centura Basarabilor nr. 6A, cunoscut drept Ștrandul Progresul.  Primăria Slatina intenționează ca pe acest amplasament, aflat în ruină, să realizeze un parc de agrement, care să cuprindă pe lângă cadrul vegetal specific, dotări şi echipări destinate activităţilor sportive cultural-educative şi recreative pentru populaţie.

Ultima promisiune a administraţiei locale a fost în 2012, când s-a aprobat chiar o investiţie de 18,4 milioane de lei, care urma să –i redea strălucirea vechiului loc de agrement în trei ani, lucrare care a fost blocată de schimbarea legislaţiei.

Baza sportivă a fost preluată pe bază de protocol din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin Direcţia pentru Sport a Judeţului Olt, în domeniul public al Municipiului Slatina şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Slatina, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 497/28.04.2009, imobilul fiind compus din: teren în suprafaţă totală de 17.386 mp,  bazin de înot de 50/25m, bazin de înot: 25/12m, bazin de înot: 25/8m, şase terenuri de tenis de câmp: trei pe zgură şi trei pe bitum, două terenuri de volei,- clădire grup social cu regim de înălţime parter, fundaţii din beton armat, pereţi din cărămidă, planşeu beton armat, acoperiş terasă.

În prezent, toate acestea se află în stare avansată de degradare, pentru noua destinație primăria primind deja, săptămâna trecută, acordul de principiu din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Ștrandul Progresu era înainte de 1990 cel mai căutat loc din Slatina, cu două bazine de înot, terenuri de tenis de câmp, karting, duşuri, vestiare şi un imens topogan cu apă.

Slatina dispune în prezent de locurile de agrement: Club Nautic şi de Agrement “Plaja Olt”, Sala Polivalentă de pe strada Crişan- investiție aproape de finalizare, Bazin de înot didactic, Complexul Sportiv 1 Mai.

https://realitateaoltului.ro/2016/07/14/strandul-din-progresul-marire-si-decadere/