Marți,13 iunie, 13 percheziții în construcții, la Slatina, Potcoava și Drăgănești. Mandate de audiere pentru 10 persoane

335

În această dimineaţă, poliţiştii din Olt efectuează 13 percheziţii în Olt și Dolj pentru documentarea activității unei femei, administrator de societate comercială, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei prin evaziune fiscală, în domeniul comerțului cu materiale de construcții. 10 persoane vor fi conduse la audieri.

Marți, 13 iunie, este zi cu ghinion pentru o olteancă bănuită de evaziune fiscală, care s-ar fi folosit de societăți-fantomă pentru a înregistra marfă. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au descins în 13 locații, la locuințele unor persoane fizice și sediile sociale ale unor persoane juridice, pe raza județelor Olt și Dolj, în localitățile Slatina, Potcoava, Drăgănești- Olt și Craiova, de unde au ridicat documente de evidență contabilă.

“Perchezițiile se desfășoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unei femei, de 32 de ani, bănuite că, în perioada 2012-2014, în calitate de administrator al unei firme din domeniul comerțului cu materiale de construcții, din orașul Drăgănești Olt, ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale de achiziție mărfuri, eliberate de  societăți comerciale tip fantomă, din municipiul București și județele Olt și Dolj. Plățile între firme ar fi fost făcute prin viramente bancare, dar sumele de bani ar fi fost retrase de administratorii firmelor fantomă, cunoscând că provin din infracțiuni, și restituite celui vizat”, precizează IPJ Olt, într-un comunicat de presă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 500.000 de lei. La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, vor fi conduse la audieri 10 persoane.