Prins la volan aproape în COMĂ alcoolică. Șase dosare pentru șoferii “aburiți”

170

Mai puțin “aburiți”de licori bahice sau mai mult, însă peste limita legală admisă, șase șoferi olteni au fost prinși la volan după ce au consumat alcool. Recordul o deține un bărbat din Bălteni, depistat cu o concentrație apropiată de COMĂ alcoolică, în timp ce un  altul din Iancu Jianu s-a ales și cu dosar de vătămare corporală după ce a făcut “cunoștință”cu asfaltul.

Cu mintea și vederea amețite de alcool, mai mulți olteni au fost trași pe dreapta de polițiști în weekend. Recordul o deține un șofer aflat aproape de comă alcoolică, depistat cu o concentrație de 2,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. “Polițiștii olteni au depistat vineri, în trafic, un bărbat, de 42 ani, din comuna Bălteni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ-653, Recea – Bălteni. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 2,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.”, arată comunicatul de presă al IPJ Olt.

Tot vineri, aflat nu la volan, ci la coarnele bicicletei, un bărbat de 45, ani, din comuna Iancu Jianu, în timp ce se deplasa, pe raza comunei, s-a dezechilibrat şi a căzut, lovindu-se de partea carosabilă.  Cum aparatul alcooltest a indicat o concentraţie de 1,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul s-a ales și cu dosar pentru vătămare corporală din culpă, fiind propria sa victimă.

Sâmbătă, în plasa oamenilor legii au căzut un slătinean de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Basarabilor, din aceeași localitate, având o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar și un un bărbat, de 41 de ani, din comuna Osica de Sus, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ieri, polițiștii olteni au depistat un bărbat, de 41 ani, din municipiul Caracal, în timp ce conducea  un autoturism pe DJ 642, pe raza comunei Gostavățu, având o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, precum și un tânăr tot din Caracal, cu aceeași concentrație alcoolică, de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mărului, din municipiu.

Polițiștii cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.