Primarul de la Izvoarele, achitat de magistraţi. A scăpat de acuzaţii şi omul de afaceri Sorin Păduraru

102

Florian Constantin, edilul comunei Izvoarele, şi omul de afaceri Sorin Păduraru au fost achitaţi de magistraţii Judecătoriei Slatina în dosarul în care erau acuzaţi de abuz în serviciu şi, respectiv, complicitate de abuz în serviciu. Acuzaţiile le-au fost aduse de procurori după ce administraţia locală din Izvoarele s-a împrumutat de la omul de afaceri cu peste 200.000 lei pentru a continua lucrările la Campusul şcolar, executate de firma lui Păduraru. Cei doi au fostfost puşi în aprilie anul trecut sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Judecătorii slătineni au decis, după mai multe termene de judecată, că fapta imputată de procurori nu este prevăzută de Codul Penal. Soluţia de scoatere de sub acuzaţie a celor doi a fost făcută săptămâna trecută,la ultimul termen, chiar de procurorul de şedinţă, situaţie în prtemieră.
Florian Constantin, edilul de la Izvoarele, a susţinut tot timpul că este nevinovat şi că soluţia adoptată nu a creat niciun fel de prejudiciu administraţiei locale în fruntea căreia a fost ales. El a susţinut că de la punerea sa sub acuzaţie a trecut prin momente dificile, stresul fiind unul foarte mare, atât pentru ele cât şi pentru membrii familiei şi prieteni.
,,Mulţumesc lui Dumnezeu că Justiţia face dreptate şi s-a dovedit  că sunt nevinovat.. a susţinut edilul.

Florian Constantin şi omul de afaceri Sorin Păduraru au fost trimişi în judecatăîn vara anului trecut pentru acuzaţi de abuz în serviciu şi, respectiv, complicitate de abuz în serviciu. Potrivit rechizitorului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt prin semnarea unui contract de împrumut semnat de administraţia locală condusă de Constantin şi firma omului de afaceri, executantul unor lucrări pentru primăria Izvoarele s-ar fi creat un  prejudiciu de 216 002,92 lei, imprumutul fiind unul nelegal, încheiat cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, referitoare la condiţiile de contractare a împrumuturilor interne, pentru realizarea de investiţii publice de interes local.