Au rămas sub cerul liber, de la un reșou. Focul le-a distrus toată averea

99

În numai două ore, o familie din Dobrun a rămas fără agoniseala de-o viață. Casa și bunurile s-au făcut scrum.

Un incendiu violent a izbucnit vineri seara la Dobrun, lăsând doi localnici sub cerul liber. Un bărbat și femeia cu care își împarte viața au văzut cum din casa, o anexă gospodărească și bunurile din interior nu a mai rămas mai nimic.

Pompierii au intervenit cu două echipaje cu câte o autospecială de stingere cu apă și spumă, de la Garda Osica de Sus și de la Caracal, dar și un echipaj SMURD.

„La sosirea ehipajului de la Garda Osica de Sus, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, la întreaga locuință și la o anexă aflată în apropiere, care era folosită ca bucătărie. Intervenția pompierilor a durat aproximativ două ore pentru stingerea focului. Locuința, formată din patru încăperi și anexa gospodărească, au fost distruse”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Cei care locuiau în casă, o femeie de 62 de ani și un bărbat de 63 de ani, au suferit atacuri de panică și s-au intoxicat cu fum. Ei au fost asistați la fața locului de echipajul de prim-ajutor, refuzând transportul la spital.

Cauza probabilă a incendiului a fost un reșou lăsat în funcțiune și nesupravegheat, susțin pompierii.