Ministrul Economiei vine la Slatina, la inaugurarea noii fabrici de cabluri de fibră optică

803

Începută în 2015, noua fabrică de cabluri de fibră optică a Prysmian Group la Slatina va fi inaugurată marți în prezența ministrului Economiei, Mihai Tudose, premierului Sorin Grindeanu neputând onora invitația, a conducerii grupului, ambasadorului Italiei la București, parlamentari de Olt și oficialități județene și locale.

Prysmian inaugurează marți, începând cu ora 13,00, noua fabrică din Parcul Industrial Slatina, cea mai mare investiție de profil din Europa. La eveniment vor participa alături de conducerea grupului – directorul executiv Valerio Battista și directorul regional Francesco Fanciulli, ministrul Economiei Mihai Tudose, ambasadorul Republicii Italiene la Bucureşti E.S. Marco Giungi, oameni de afaceri și autorități oltene.

Investiția ce aduce sute de noi locuri de muncă a fost apreciată de către Primăria Slatina care a acordat cea de-a treia distrincție Personalitatea Anului, de Zilele Slatinei, pentru activitatea economică, lui Valerio Battista – Director executiv Prysmian Group Slatina. Noua investiție va dubla capacitatea de producție a cablurilor optice și o linie care va produce cabluri de înaltă tensiune, creând astfel în Parcul Industrial aproximativ 378 de locuri de muncă. La acestea se adaugă și crearea unei academii de inginerie.

Grupul Prysmian a alocat peste 160 de milioane de euro investițiilor industriale și s-a concentrat pe noile instalații pentru producerea cablurilor optice și de înaltă tensiune la Slatina, investiție ce va duce la dublarea capacității actuale de producție în scurt timp și triplarea acesteia până în 2020.

Construcţia noii unităţi de producţie a început în anul 2015, compania fiind primul locatar al Parcului Industrial Slatina, de unde a achiziționat 17 hectare de teren.

https://realitateaoltului.ro/2017/03/20/tot-mai-multe-societati-interesate-de-parcul-industrial-slatina/

Cu 89 de fabrici și numeroase centre de excelență în 33 de țări, Prysmian Group este o companie dedicată investițiilor industriale continue, ceea ce îi conferă statutul de lider mondial în domeniul respectiv, îndeosebi în segmentele de vârf ale cablurilor submarine și ale fibrei optice.