Marin Trașcă a scos de sub tipar ”Noaptea strugurilor amari”

261

Jurnalistul și scriitorul Marin Trașcă, plecat pe meleaguri iberice cu mai bine de un deceniu în urmă, a scos de sub tipar un nou volum. ”Noaptea strugurilor amari” va fi lansat în toamnă și în țară, la Slatina și Balș.

„În sfârșit, după ”lupte seculare” , ”Noaptea strugurilor amari” a plecat să vadă lumina… tiparului la Editura Armonii Culturale! Volumul cuprinde editoriale scrise și apărute în săptămânalul ”Noi în Spania” căruia-i mulțumesc pentru încredere! Lansarea va fi la toamnă, în mijlocul colegilor ziariști și prietenilor de la Slatina și Balș când vom îndulci boabele strugurilor aducerilor aminte! Nici prietenii din Madrid nu vor fi uitați, pentru ei pregătesc o surpriză de proporții cu prilejul prezentării volumului de publicistică!”, a anunțat Marin Trașcă pe pagina sa de socializare.

Marin Trașcă, o mândrie pentru comunitatea de români din Madrid atât ca formator de opinie, cât şi ca scriitor, a ajuns în urmă cu mai bine de un deceniu în țara lui Don Quijote cu o „căruță” plină cu vise, cum de altfel a intitulat volumul său de poezii ce s-a bucurat de aprecieri și în rândul spaniolilor. După circa șapte ani de zile, timp în care a mai publicat un roman autobiografic, vede lumina tiparului și volumul ”Noaptea strugurilor amari”.

Anul trecut, Traşcă s-a prezentat în calitate de scriitor și pe meleagurile românești, lansând la Slatina romanul autobiografic „El desconocido” / Necunoscutul şi volumul de versuri „Căruţa cu vise”. Speră ca şi romanul „Puntea” să vadă în curând lumina tiparului.

Marin Traşcă s-a născut în anul 1954, în comuna Osica de Sus, şi a absolvit Şcoala Profesională de Chimie din Slatina. Acesta a debutat în anul 1988 în poezie. Ca ziarist a scirs la mai multe ziare din Olt, apoi  a lucrat în Spania la „Noi în Spania”, „Român în lume”, Radio Pro Diaspora, iar în prezent lucrează la Periodista Digital.