Fermierii din Oltenia își spun păsurile la Slatina, pe tema fondurilor europene. Ministrul secretar de stat Botănoiu și deputații Stănescu și Ciocan îi ascultă

232

Fermieri din șase județe participă mâine la Slatina, la o dezbatere pe tema fondurilor europene pentru micii și tinerii fermieri. La acțiune participă și secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Dumitru Daniel Botănoiu, dar și directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Federația AGROSTAR și Asociația tinerilor Fermieri din județul Olt, cu sprijinul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) organizează mâine, de la ora 10.00, la Slatina, dezbaterea “Fondurile europene pentru micii și tinerii fermieri”. „În timpul conferinței vor fi dezbătute problemele pe care le întâmpină micii fermieri în accesarea și implementarea proiectelor pe fonduri europene, dar și soluții pentru acestea. În plus, vor fi analizate și criteriile de eligibilitate ale proiectelor aferente Submăsurilor 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri și 6.3 – Dezvoltare ferme mici, programe aflate în derulare până pe data de 31 iulie 2017. De asemenea, va fi abordată problema organizării de piață a micilor și tinerilor fermieri, dar și viitorul fermelor de familie. La întâlnire sunt invitați reprezentanți ai organizațiilor fermierilor din județele Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Teleorman și Vâlcea „, precizează Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri din județul Olt, într-un comunicat de presă.

La eveniment participă secretarul de stat din Ministerul Agriculturii- Dumitru Daniel Botănoiu, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR)- Adrian-Ionuț Chesnoiu, Niculae Ștefan- președintele Federației Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe AGROSTAR, deputatul de Olt Alexandru Stănescu- vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimemntară și servicii conexe și deputatul de Olt Dan Ciocan.