Oltul, avertizat de Cod GALBEN de ploi şi furtună

214

Oltul este vizat de ploi şi furtuni, avertizarea meteorologică fiind emisă astăzi şi valabilă începând cu ora 18.00 şi până mâine aproape de miezul nopţii.

Peste câteva ore, se strică vremea. Administrația Națională de Meteorologie a emis avertiyare de Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantități de apă însemnate, printre judeţele vizate fiind şi Oltul, pentru intervalul 7 iunie, ora 18 – 8 iunie, ora 23.

„În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.  În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20…30 l/mp și pe spații restrânse 50…70 l/mp.”, avertizează ANM.

Meteorologii precizează că fenomenele vizate se vor înregistra astăzi după-amiază pe spaţii mai restrânse, iar în cursul zilei de joi, 8 iunie, se vor semnala şi în partea de sud-est a ţării.

Mâine dimineaţă, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea.