14 accidente de muncă luna trecută. Două DECESE, 5 olteni cu incapacitate de muncă

124

 

Luna mai s-a dovedit una cu numeroase evenimente nedorite petrecute la locul de muncă. Doi olteni au decedat.

Patronii olteni continuă să ignore măsurile elementare de sănătate și securitate în muncă ale angajaților, lipsa acestora putând duce oricând fie la spitale, sechele pe viață sau chiar deces. Controalele de luna trecută au scos în evidență sute de astfel de măsuri dispuse de către isnpectorii ITM Olt, cu sutele fiind și sancțiunile dispuse.

DETALII: https://realitateaoltului.ro/2017/06/06/a-curs-cu-controale-si-sanctiuni-pentru-patroni-luna-trecuta/

Potrivit situației ITM Olt pe luna trecută, 14 au fost evenimentele anunțate de către angajatorii olteni petrecute la locul de muncă, în care au fost implicate 14 persoane. Dintre acestea, 5 cu incapacitate de muncă, 7 accidentați ușor (cu concedii medicale mai puțin de 3 zile) și 2 accidentați mortal.

Primul accident mortal al lunii s-a înregistrat la TMK Slatina, reductorul desprind de la un cuptor împingându-l într-un șanț, de la o înălțime de 3 metri, unde a fost strivit de un utilaj. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din Slatina, lucra pentru o societate de construcţii din Slatina, care derula lucrări în cadrul TMK.

DETALII: https://realitateaoltului.ro/2017/05/05/accident-de-munca-mortal-afla-cum-a-decedat-muncitorul/

Cel de-al doilea accident de muncă s-a înregistrat la sfârșitul lunii.  Contabila Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 Slatina, Monica Neagu, în vârstă de 52 de ani, a decedat chiar în biroul său, echipajele medicale chemate de urgență de către colegi declarând decesul după ce manevrele de resuscitare nu au dat roade.

Citiți și: https://realitateaoltului.ro/2017/05/30/deces-la-gpp-nr-2-slatina-contabila-a-murit-in-birou/