Sute de șoferi olteni, prinși călcând pe accelerație. Polițiștii au reținut 48 de permise

191

Acțiunile rutierilor olteni în trafic s-au lăsat cu numeroase sancțiuni contravenționale și permise reținute săptămâna trecută. Și de această dată, viteza a fost în topul infracțiunilor.

Nu mai puțin de 1458 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii de la rutieră în decursul unei săptămâni, reținând 48  permise de conducere. Acțiunea  pentru reducerea riscului rutier, polițiștii rutieri vizând consumul de alcool, indisciplina pietonală, indisciplina  bicicliștilor, neacordarea  priorității de trecere pentru  pietoni și vehicule, precum și impunerea respectării regimului legal de viteză s-a desfășurat în cadrul unei campanii naționale, derulate în perioada 22 – 28  mai.

“În cadrul acestei acțiuni, polițiștii olteni au constatat 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și au aplicat 1458  sancțiuni contravenționale, prevăzute de legislația rutieră. Astfel, pentru încălcarea regimului legal de viteză, au fost aplicate 399 sancțiuni, pentru consum de alcool au fost aplicate 6 sancțiuni, pentru abateri ale pietonilor 117 sancțiuni, iar pentru abateri ale bicicliștilor 55 de sancțiuni.”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

Polițiștii olteni au lăsat pietoni 48 de șoferi și au retras 13 certificate de înmatriculare.