Oratorii de la „Mihai Viteazul” Caracal și „Radu Greceanu” Slatina, calificați la Olimpiada Națională „Tinerii dezbat”

320

Cei mai buni oratori ai județului s-au întrecut la Slatina în cadrul Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. Oltul va fi reprezentat la etapa națională de echipajul de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, coordonat de profesorul Tudor-Mihail Boşogea- secţiunea „Avansaţi“ și echipajul Colegiului Greceanu, coordonat de prof. Valeria Badea – „Începători“. Cinci liceeni au fost declarați cei mai buni vorbitori.

https://realitateaoltului.ro/2017/05/25/infruntare-de-idei-intre-13-echipaje-de-elevi-olteni-dezbaterile-educationale-in-weekend/

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina a găzduit sâmbătă și duminică etapa județeană a Concursul naţional „Tinerii dezbat“, transformat în acest an în „Olimpiada naţională de argumentare, dezbatere şi gândire critică“. La finalul acesteia, două echipaje s-au calificat la etapa superioară, câştigând dreptul de a reprezenta judeţul la secţiunile „Începători“ şi „Avansaţi“.

În competiţie au intrat 13 echipaje, fiecare echipaj format din trei vorbitori, din 10 licee din judeţ, 10 echipaje concurând la secțiunea „Începători“ şi doar trei la „Avansaţi“. Noua disciplină, studiată deocamdată opțional, îi fascinează pe tineri, existând în judeţ chiar şi un club de dezbateri înregistrat la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ din Caracal.

Finala „Începătorilor“ s-a jucat între echipajele liceelor „Radu Greceanu“ şi „Ion Minulescu“. Tema moţiunii –„ Toleranţă zero pentru acte de violenţă în şcoli“. Echipajul Colegiului Naţional „Radu Greceanu“ a reprezentat Guvernul, prezentând măsurile şi argumentând necesitatea adoptării acestora, în timp ce echipajul advers a încercat să demonstreze că „educaţia spartană“ nu doar că nu va diminua amploarea fenomenului, ci va spori problemele, trasformând şi agresorii în victime. Câștigător a fost desemnat echipajul de la Greceanu.

La secţiunea „Avansaţi“, judeţul va fi reprezentat de echipajul Liceului Teoretic „Mihai Viteazul“, format din elevii Ovidiu Pătru, Adriana Pălcău şi Raluca Pavel.

Arbitrii competiţiei au realizat şi top-ul celor mai buni 10 vorbitori