Concurs pentru elevii de clasa a VI-a. Euro Quiz, o competiție despre Uniunea Europeană, de istorie, geografie, artă și gastronomie

329

Câteva zile mai au la dispoziție elevii de clasa a VI-a din județ și profesorii lor pentru a înscrie în competiția Euro Quiz, concurs cu premii, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Cunoștințele despre Uniunea Europeană, dar și cele generale din diverse arii curiculare, le pot aduce elevilor de clasa a VI-a din Olt premii în cadrul competiției Euro Quiz.

Competiția Euro Quiz este o activitate antrenantă și educativă, deschisă tuturor elevilor din școlile gimnaziale naționale, de la clasa a VI-a. Scopul său este de a spori și de a consolida în rândul elevilor cunoștințele despre Uniunea Europeană și de a dezvolta abilitățile de lucru în echipă. Concursul se concentrează pe valorile Uniunii Europene, instituțiile europene, istorie, geografie, artă și gastronomie.

La concurs participă echipe formate din patru copii de clasa a VI-a, conduși de un profesor coordonator. Pentru a se înscrie, profesorii trebuie să acceseze platforma online, http://europacasanoastra.ro/euroquiz/, până vineri, 2 iunie, ora 12:00, în timp ce competiția online va avea loc pe 9 iunie, ora 11:00. Cele mai bune două echipe vor fi invitate să participe în etapa finală, difuzată pe postul național de televiziune. Câștigătorii etapei finale vor fi premiați cu biciclete, iar profesorii vor primi genți practice de călătorie.

Concursul Euro Quiz face parte din inițiativa „Europa, casa noastră”, campanie educațională pe teme europene, dezvoltată de Reprezentanța Comisiei Europene în România.