A început BAC-ul special. Din Olt, două handbaliste dau examen

276

Două eleve din Olt se numără printre cei 223 din țară care susțin examenul de Bacalaureat-sesiunea specială. Astăzi se susține prima probă.

Pentru că fac parte din lotul național de handbal feminin al României de Tineret, iar în perioada de susținere a examenului de Bacalaureat vor participa la o competiție internațională, două eleve din Olt, absolvente de liceu în acest an, susțin începând de astăzi Bacalaureatul, în sesiunea specială.

Elena Nagy, absolventă a Liceului cu Program Sportiv Slatina, jucătoare la LPS Slatina, va participa la Campionatul European U19, alături de o altă olteancă, Ioana Raluca Kelemen, absolventă a Liceului Teoretic Mihai Viteazul Caracal, componentă a CSS Caracal- portar.  Campionatul European de Handbal Feminin pentru Tineret din 2017 va fi a XI-a ediție a turneului organizat de Federația Europeană de Handbal și se va desfășura în Slovenia, între 27 iulie și 6 august 2017. România ocupă locul 2 în Grupa a 2-a.

Cele două sportive susțin astăzi, la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Miercuri, 31 mai este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de 2 şi 3 iunie, evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise au următorul calendar: 6 iunie (limba şi literatura română), 7 iunie (proba obligatorie a profilului), 8 iunie (proba la alegere a profilului şi specializării), 9 iunie  (limba şi literatura maternă). Rezultatele finale vor fi afițate pe 10 iunie.

Un număr de 223 de elevi din țară susțin examenul de bacalaureat în sesiune specială deoarece fac parte din loturi sportive, olimpice sau au fost acceptaţi la universităţi din străinătate. Dintre aceştia, 144 participă la competiţii sportive internaţionale, 46 se vor duce la olimpiadele internaţionale de chimie sau matematică, iar 33 de absolvenţi de liceu vor avea admiterea la universităţi din afara ţării, după ce au fost acceptaţi într-o etapă preliminară.

Sesiunea normală a Bacalaureatului se va susține în perioada  21 august – 6 septembrie.